Duitsers op Tomorrowland leven mee met gebeurtenissen in München

Duitsers op Tomorrowland leven mee met gebeurtenissen in München

Op de tweede dag van Tomorrowland sijpelt het nieuws over de schietpartij in het Duitse München stilaan door bij de festivalgangers. De meesten onder hen noemen het een vreselijke daad maar laten zich niet tegenhouden om er een geweldig feestweekend van te maken. Heel wat festivalgangers zijn niet op de hoogte van wat gisteren in München gebeurde en reageren geschokt. De meeste mensen laten het niet te hard aan het hart komen en feesten rustig verder. Onder hen ook enkele Duitse festivalgangers. “Duitsland is in shock, het is echt verschrikkelijk wat er is gebeurd”, zegt Renée Leising die met haar vriend Kevin naar Boom afzakte. “Gisteren hebben we ons wel afgevraagd of we vrienden hadden die in de buurt waren en of ze iets gezien hadden, maar vandaag weten we dat iedereen veilig is. Maar dat is voor ons geen reden om te stoppen met feesten. We zijn hier al drie dagen en lopen trots met onze vlag rond. We voelen ons hier heel veilig.”

Dat gevoel overheerst ook bij Peter Lany, die om de twee maanden wel eens naar München gaat. “We moeten met dit soort tragedies leren leven, en er het beste van maken”, zegt hij. Thomasz en Viktor wonen in België maar hebben wel de Duitse nationaliteit. “De angst is er wel, we hopen dat er niets gebeurt, maar de sfeer hier is goed en de mensen zijn allemaal happy.”

Israëliër Guy Ben-Zvi heeft nieuwe Duitse vrienden gemaakt tijdens de Global Journey in Brussel. “Ik vind het echt heel erg voor Europa wat er hier allemaal gebeurt”, zegt hij. “Die geschifte aanvallen zijn een nieuwe realiteit geworden.”

bron: Belga