Dader van schietpartij München had geen banden met IS

Dader van schietpartij München had geen banden met IS

De dader van de schietpartij in München was een 18-jarige Iraanse Duitser die in Munchen is geboren en opgegroeid. De dader handelde alleen en had geen banden met Islamitische Staat. De politie zegt dat er geen politieke motieven zijn en denkt dat het gaat om een fanaticus die leed aan “een vorm van depressie”. Dat heeft de politie van München vanmiddag op een persconferentie gezegd. Bij een schietpartij in München zijn gisteren negen doden gevallen. Nadien pleegde de dader zelfmoord. Volgens de politie gaat het om een 18-jarige die is geboren en opgegroeid in Munchen. Er zijn geen aanwijzingen van een band met IS en er zouden ook geen politieke motieven zijn.

Bij het doorzoeken van de woning van de dader heeft de politie aanwijzingen gevonden dat de dader geïnteresseerd was in schietparijen. Een afscheidsbrief werd niet aangetroffen.

De dader heeft bij zijn schietpartij een illegaal wapen (9 mm-kaliber) gebruikt waarvan het serienummer was weggevijld. Hij zou meer dan 300 kogels bij zich gehad hebben.

Het zou volgens de politie ook kunnen dat de dader een Facebook-account gehackt heeft om op die manier mensen naar het betrokken winkelcentrum te lokken. Dat moet echter nog uitgeklaard en bevestigd worden.

Er zijn in München nog steeds 800 politie- en veiligheidsmensen actief. Het winkelcentrum waar de schietpartij gisteren heeft plaatsgevonden, blijft gesloten.

bron: Belga