Race Witte Huis – Trump accepteert Republikeinse nominatie met “nederigheid en dankbaarheid”

Race Witte Huis - Trump accepteert Republikeinse nominatie met "nederigheid en dankbaarheid"

Donald Trump heeft donderdag tijdens zijn toespraak op de Conventie van Cleveland “met nederigheid en dankbaarheid” de nominatie als presidentskandidaat voor de verkiezing van november geaccepteerd.

“Samen, zullen we onze partij terugbrengen naar het Witte Huis en we zullen ons land terugleiden naar veiligheid, voorspoed en vrede”, aldus de Republikein. We worden een land van generositeit en warmte, maar ook een land van “law en order” (recht en orde), aldus Trump, die toevoegt dat het land in een crisis zit, met aanvallen op de politie en terroristische aanslagen, “die onze manier van leven bedreigen”. De huidige overheid faalt erin zijn burgers te beschermen, aldus de presidentskandidaat.

“Ik heb een boodschap voor jullie allemaal: de misdaad en het geweld die vandaag bestaan in onze natie zullen binnenkort voorbij zijn. Vanaf 20 januari 2017, zal de veiligheid worden hersteld”, belooft Trump.

De mediamagnaat werd geïntroduceerd door zijn dochter Ivanka, die haar vader de “genomineerde van het volk noemde”. “Dit is het moment en Donald Trump is de persoon om Amerika weer groot te maken”, zei Ivanka, die haar vader een vechter noemde en stelde dat hij “kleurenblind en genderneutraal” is.

bron: Belga