Race Witte Huis – Familie Pavarotti wil dat Trump niet langer zijn geliefde aria gebruikt

Race Witte Huis - Familie Pavarotti wil dat Trump niet langer zijn geliefde aria gebruikt
Race Witte Huis - Familie Pavarotti wil dat Trump niet langer zijn geliefde aria gebruikt

De familie van Luciano Pavarotti heeft Donald Trump donderdag gevraagd niet langer Pavarotti’s versie van de aria “Nessun Dorma” te gebruiken tijdens zijn verkiezingscampagne. De in 2007 overleden operazanger zou hiervoor volgens zijn familie nooit zijn toestemming hebben gegeven. De door Giacomo Puccini gecomponeerde aria “Nessun dorma” was zowat het lijflied van Luciano Pavarotti, en maakte van hem een van de populairste operazangers aller tijden. Het lied werd al veelvuldig gespeeld op campagnebijeenkomsten van Trump.
“Als zijn naaste familie, willen we er graag aan herinneren dat de waarden van broederschap en solidariteit die Luciano Pavarotti vertolkte tijdens zijn artistieke carrière volledig onverenigbaar zijn met het wereldbeeld waarvan Donald Trump blijk geeft”, zo deelde de familie mee in een verklaring.
De familie van Pavarotti is niet de eerste om te protesteren tegen het gebruik van muziek door Trump, zonder dat daarvoor toestemming werd gegeven. Eerder vroegen rockgroepen Queen, Rolling Stones en Aerosmith al aan Trump hun muziek niet langer te gebruiken, net als de Britse zangeres Adele en de Canadese zanger Neil Young.

Bron: Belga