Verkoop Venezolaanse Big Macs opgeschort wegens broodtekort

A McDonald's Big Mac, their signature sandwich is held up near the golden arches at a McDonalds's August 10, 2015, in Centreville, Virginia. AFP PHOTO/PAUL J. RICHARDS / AFP PHOTO / PAUL J. RICHARDS

Door economische crisis in Venezuela kampen niet alleen winkels, maar ook fastfoodketens met serieuze tekorten. Zo heeft McDonalds aangekondigd dat de verkoop van de populaire Big Macs tijdelijk opgeschort moet worden wegens het gebrek aan brood.

Het bedrijf dat de hamburgerrestaurants in de Zuid-Amerikaanse staat uitbaat, verzekert de klanten dat dit tekort maar van korte duur zal zijn. Bovendien, zo benadrukt de fastfoodgigant, zijn er tal van andere lekkere gerechten te verkrijgen in het restaurant.

De tekorten door de crisis zorgen voor heel wat protesten en plunderpartijen in het land. Afgelopen zondag werd de grens tussen Colombia en Venezuela tijdelijk opnieuw geopend, zodat er basisvoedselvoorraden en toiletartikelen ingeslagen konden worden door de burgers zelf. De Venezolaanse regering kan het zich na jaren van wanbeheer van de geldfondsen niet meer veroorloven om die goederen te importeren.