Overvaller bezit hersenen op sterk water om high te worden

De politie van Carlisle heeft ongetwijfeld grote ogen getrokken toen de tante van een overvaller afkwam met een opmerkelijke vondst. Ze vond een bokaal met menselijke hersenen in formaldehyde, waardoor haar neef ook nog eens een aanklacht wegens misbruik van een overleden persoon.

Joshua Long en Robby Zoller zaten al in de cel onder verdenking van een overval. Toen de tante een bokaal met menselijke hersenen in een verlaten caravan vond, belde ze naar haar neef Joshua om te vragen wat hij in hemelsnaam deed met het macabere object. Volgens AP verklaarde Long bijgevolg dat hij en Zoller het brein ‘Freddy’ noemen en de formaldehyde gebruiken om high te worden.

Dat was een slechte zet, niet alleen omdat formaldehyde bijzonder kankerverwekkend is en zware gevolgen heeft voor de gezondheid, maar ook omdat de politie aan het meeluisteren was. Long bevestigde het verhaal aan de politie, die de crimineel nu ook aanklaagt wegens misbruik van een overleden persoon en samenzwering. Een aanklacht wegens moord zal er waarschijnlijk niet komen, aangezien de lijkschouwer schat dat het brein gestolen is uit een school of universiteit.

Archiefbeeld Wikimedia Commons / M. Kozlenko