Weerbericht – Grote hitte voorbij

Donderdag is het eerst droog met opklaringen. Later wordt het wisselend bewolkt met kans op een bui, in het oosten ’s namiddags mogelijk met een donderslag. Maxima van 23 tot 28 graden. Donderdagnacht is er meer kans op buien en eventueel onweer. Minima van 15 tot 18 graden. Vrijdag tot zondag wordt het iets minder warm. In het westen blijft het meestal droog, in het oosten nog kans op regen- of onweersbuien, zo voorspelt het KMI. Donderdag is het eerst droog met opklaringen. In het zuidoosten is het nog zwaarbewolkt met enkele buien. In de loop van de dag wordt het wisselend bewolkt met kans op buien. Een plaatselijke donderslag is na de middag niet uitgesloten in de oostelijke helft van het land. In het westen blijft het overwegend droog. Het is minder warm met maxima van 23 tot 28 graden.
Donderdagavond en tijdens het eerste deel van de nacht volgt een droge periode met opklaringen en wolkenvelden. Na middernacht wordt het opnieuw zwaarbewolkt in het centrum en het oosten met kans op stevige buien die plaatselijk kunnen gepaard gaan met onweer en veel neerslag op korte tijd. Lokaal kan nevel gevormd worden. Minima van 15 tot 18 graden bij een zwakke wind uit noordelijke of veranderlijke richtingen.
Vrijdag krijgen we een wisselvallige dag met regen- en onweersbuien die al van ’s ochtends door het land trekken. De grootste kans op buien is voor het centrum en het oosten van het land. Tussendoor zijn er ook droge en zonnige momenten. In het westen van het land blijft het waarschijnlijk droog en vrij zonnig. De maxima schommelen tussen 21 graden in de Ardennen en aan de kust en 26 graden in de Kempen.
Zaterdag begint met nevel en lage bewolking. Na het optrekken van het ochtendgrijs wordt het vrij zonnig in het westen en het centrum van het land. In het oosten van het land blijft het wisselvallig met regen- en onweersbuien. De maxima schommelen tussen 20 graden in de Ardennen en 24 graden elders.
Zondag en maandag is het zonnig en vrij zacht met maxima tot 26 of 27 graden. In het oosten van het land blijft er kans op een bui of een onweer, vooral op zondag.
Dinsdag wordt het nog wat warmer met maxima tot 28 graden. De dag begint zonnig maar geleidelijk stijgt de kans op onweersbuien vanaf het westen.
Woensdag wordt het frisser met regen- of onweersbuien.

bron: Belga