Race Witte Huis – Verschillende arrestaties na opstootjes in Cleveland

Race Witte Huis - Verschillende arrestaties na opstootjes in Cleveland

In Cleveland, waar sinds maandag de Republikeinse Conventie plaatsvindt, zijn dinsdag verschillende mensen opgepakt na opstootjes toen manifestanten een Amerikaanse vlag in brand wilden steken. Dat heeft de politie gemeld. De politie is tussengekomen, maar de manifestanten weigerden uit elkaar te gaan. Daarop heeft de politie verschillende mensen opgepakt. Volgens een journalist van persbureau AFP probeerden ze ook een tweede vlag in brand te steken.
Er werden in de buurt van het congrescentrum ook vreedzame protesten gevoerd. Zo bouwden een honderdtal manifestanten met lakens waarop bakstenen geschilderd waren een “muur tegen Trump”. Ze protesteren zo tegen het vluchtelingenbeleid en het voorstel om een muur te bouwen aan de Mexicaanse grens van Donald Trump, die eerder op de dag verkozen werd tot de Republikeinse presidentskandidaat voor de verkiezing van november.
En ook in Los Angeles werd er een muur rond Trump gebouwd. Daar heeft straatkunstenaar Plastic Jezus een muurtje van een vijftiental centimeter rond de ster op de Hollywood Walk of Fame van de presidentskandidaat gebouwd, met daarop prikkeldraad, een Amerikaans vlaggetje en bordjes met “Caution Border. Keep out. Prohibido el paso”.

bron: Belga