Nationale feestdag – Bal National trekt met 12.500 feestvierders beduidend minder volk aan

Nationale feestdag - Bal National trekt met 12.500 feestvierders beduidend minder volk aan

Het Bal National, de opener van de feestelijkheden rond de nationale feestdag, heeft woensdagavond 12.500 feestvierders naar het Vossenplein in de Brusselse Marollen gelokt. Beduidend minder dan in 2015, toen er zo’n 17.000 toeschouwers aanwezig waren. Het goede weer was aanwezig, enkel het volk bleef enigszins weg op het Bal National. Toch was er nog een gezellige menigte die het spektakel en met name de optredens van Filip Jordens, Les Vedettes, DJ Daddy K en Kate Ryan konden appreciëren.
“Het Bal National huldigt de opkomst van het intergenerationele publiek. We zijn met zo’n 12.500, een succes in de actuele context”, laat de organisatie weten.
Filip Jordens zorgde voor een eerste bijzonder moment met zijn fenomenale Jacques Brel-hommage. Rond 23.30 uur was het aan DJ Daddy K om het Vossenplein helemaal uit de bol te laten gaan met zijn opzwepende beats. Kate Ryan sloot na middernacht af met een reeks hits uit de jaren tachtig en negentig.
Ondanks het uitstekende weer liep het Vossenplein dus nooit helemaal vol. De terreurdreiging zit daar ongetwijfeld voor iets tussen. De politie-aanwezigheid op en rond het plein was dan ook groot. Iedereen met een rugzak werd ook gecontroleerd aan de ingangen. Het evenement verliep zonder noemenswaardige incidenten.
Donderdag, op 21 juli, wordt het Vossenplein omgetoverd tot het Resto National en kan iedereen er terecht voor een portie mosselen met friet. In de avond volgt er nog Bruxelles Zingt, een gigantische karaoke.

bron: Belga