Nooit meer okselvijvers dankzij Japanse okselventilator

De tropische temperaturen die over België zijn neergedaald, toveren bij velen een gelukzalige glimlach op het gelaat, maar ook een natte plek in de oksel. Een Japanse firma heeft ventilator uitgevonden die de holte zelfs bij het warmste weer kurkdroog houdt.

Niet iedereen heeft de optie om met dit warm weer gekleed te gaan in een marcel, zwemshort en teenslippers. Sommige mensen, zoals de nobele auteur van dit artikel, moeten werken en zijn dus verplicht een daartoe aangepaste outfit te dragen. Met deze temperaturen kan een T-shirt of hemd wel eens aanleiding geven tot de vorming van okselvijvers.

Het Japanse bedrijf Thanko heeft een oplossing gevonden voor die ongewenste watervorming. Hun nieuwste gadget is een ventilator die je aan een mouw vastspeldt en waarvan je de rotor op je oksel kan richten. Als je geen al te wilde bewegingen met je arm maakt, zal niemand doorhebben dat je een eigen windturbine in je oksel hebt steken.

Het apparaat is te koop vanaf 3.800 yen, of 32 euro. Het toestel is niet heel groot, dus als je zweetprobleem zich meer tussen je liezen situeert, kan je het altijd aan de binnenkant van je broeksriem vastklikken.

Ventilator Thanko 2

Foto Thanko