Londense garagebox staat te koop voor half miljoen pond

De prijzen op de Londense vastgoedmarkt zijn stilaan bijna onbeschrijflijk. De nieuwste uitschieter is een garagebox, die plaats biedt aan twee voertuigen en op de markt staat voor meer dan een half miljoen pond.

In België is één van de weinige voordelen van de economische crisis het dalen van de rente op leningen. Al maanden aan een stuk staat die historisch laag, wat het voordeliger maakt om een huis te maken. Die positieve evoluties zijn ook in Londen voelbaar, maar daar hebben ze een ietwat averechts effect. De prijzen voor vastgoed swingen er de pan uit.

Voorbeeld bij uitstek: een ogenschijnlijk heel normale garagebox in de wijk Chelsea. Het kleine bouwwerk staat tussen twee hoge apartementen en is breed genoeg om er twee auto’s in kwijt te kunnen. Niets speciaals, maar toch kleeft er op de garage een duizelingwekkende prijs van 525.000 pond of 625.000 euro. Ter vergelijking, dat is 75.000 pond meer dan een boerderij met 90 acre grond, die in dezelfde veiling van de hand zal gaan.

Waarom is die kleine verzameling bakstenen dan zoveel waard? Op de grond mag de komende eigenaar de garage afbreken en er een huis met één slaapkamer in de plaats zetten. Die brengen in Chelsea enorm veel geld op.

Foto Savills Auctions