Lotto-Soudal beloont Thomas De Gendt met contractverlenging

door
Belga
Leestijd 2 min.

Thomas De Gendt (29) heeft dinsdag zijn aflopende contract met drie jaar, tot eind 2019, verlengd bij Lotto-Soudal. Hij ziet zijn sterke prestaties van dit jaar, ritwinst in de Ronde van Catalonië en op de Mont Ventoux in de Tour, aldus beloond. "Thomas heeft tot op heden steeds de verwachtingen ingelost", aldus manager Marc Sergeant, "De gesprekken met hem dateren al van voor de Tour de France. Bij zijn komst naar Lotto-Soudal heeft hij zich snel geïntegreerd. Enerzijds voelt Thomas zich nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken voor eender welke andere renner in de ploeg, anderzijds mag hij geregeld zijn kans gaan, zorgt hij voor spektakel en publiciteit én heeft hij al enkele mooie resultaten bijeen gereden. Zijn prestaties in deze Tour zijn een bevestiging van zijn kunnen en ik ben blij dat hij de komende jaren verder bij ons rijdt."

Ook voor De Gendt was een verlengd verblijf bij Lotto-Soudal een logische keuze. "Al tijdens de lente was het voor mij een uitgemaakte zaak dat ik bij deze ploeg wilde blijven", stelt hij in een persbericht van zijn team. "Ik ben hier in een omgeving terechtgekomen waar ik mezelf kan zijn. De ploegleiding weet dat ik mij graag inzet voor andere renners als die kans maken op succes en ik mag in bepaalde ritten of wedstrijden voor de aanval kiezen. Vorig jaar heb ik mij op die manier kunnen tonen in Parijs-Nice en ondanks een zware val ook nog in de Tour. Dit jaar kon ik voor het eerst in drie jaar opnieuw winnen, in de Ronde van Catalonië. En mijn zege op de Mont Ventoux en de zes dagen in de bolletjestrui zijn natuurlijk een hoogtepunt in mijn carrière. Ik hoop dit seizoen en de volgende jaren op dat elan verder te kunnen gaan en de ploeg nog veel diensten te bewijzen."

Voorts maakte de ploeg bekend dat ook Lars Bak (36) nog twee jaar langer bij het team blijft, tot eind 2018. "Voor Lars geldt hetzelfde als voor Thomas", aldus Sergeant, "een verlengd verblijf is een evidente keuze. Hij is een van de meest gewaardeerde renners in het peloton. In functie van deze Tour toonde hij nog maar eens zijn ijzeren wil door zich in enkele weken tijd klaar te stomen na een zware val in de Giro. Hij is de ideale ploegspeler, is zeer toegankelijk voor pers en publiek, zorgt voor een goeie sfeer en is klaar voor elke koers waarin hij aan de start komt."

bron: Belga