Tim Wellens: "Polen was meer dan voorbereiding op Rio"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Tim Wellens (Lotto Soudal) gaf maandag de eindwinst in de Ronde van Polen niet meer uit handen in de slottijdrit. "Ik ben superblij met deze mooie zege. Polen was niet alleen voorbereiding op Rio, maar ook een doel op zich. Ik was erg gemotiveerd", reageerde de Limburger. In de slottijdrit in Krakau kwam de eindzege voor Wellens niet meer in gevaar. Met zijn dertiende plek liep hij zelfs nog uit op zijn dichtste belagers, die voor de slotetappe al meer dan vier minuten achterstand hadden. "Ik ging er toch nog vol voor in de tijdrit. In een rit tegen de klok zoek je altijd je limieten op en heb je altijd pijn, ook nu", aldus Wellens, die ook de eindwinnaar was van het berg- en strijdlustklassement en met zijn ploegmaats van Lotto Soudal gelauwerd werd als beste team.

Wellens won eerder al tweemaal de Eneco Tour en plaatst de eindzege in Polen op gelijke hoogte. "Deze ronde staat een beetje op hetzelfde niveau als de Eneco Tour en duurt ook een week. Dit was mijn eerste deelname aan deze wedstrijd. Ik had veel collega's horen zeggen dat dit een hele mooie koers is, met een goede organisatie, en dat wou ik met mijn eigen ogen zien. Ik maakte het verschil in de zaterdagrit, die heel zwaar was. Dat de rit van zondag werd geneutraliseerd, was de juiste beslissing want het was te gevaarlijk door de regen. Ik had die rit liever in normale omstandigheden afgewerkt."

Naar alle waarschijnlijkheid is Wellens één van de vooruitgeschoven pionnen van de Belgische ploeg voor de olympische wegrit in Rio. "Er waren hier enkele lange ritten, dat was een goede voorbereiding voor Rio. In functie van de Spelen was deze Ronde van Polen perfect, maar het was meer dan dat. Polen was niet alleen voorbereiding, maar ook een doel op zich. Ik was erg gemotiveerd, en ben superblij met deze mooie zege."

Wellens is de vierde Belgische eindwinnaar in de Ronde van Polen, na Roger Diercken (1960), Andre Delcroix (1974) en Johan Vansummeren (2007). Hij volgt op het palmares de Spanjaard Jon Izagirre op.

bron: Belga