Komend weekend wordt erg druk op Belgische én Europese vakantiewegen

Komend weekend wordt erg druk op Belgische én Europese vakantiewegen

De verkeersprognose op de Europese wegen voor het komende weekend van 23 en 24 juli voorspelt erg moeilijk verkeer zuidwaarts én noordwaarts in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk en Italië. Vertrekken doet u dus best vanaf zaterdagmiddag of op zondag. De beste dag voor de terugkeer is vrijdag, in mindere mate zondag. Omdat de meeste mensen in België een verlengd weekend hebben vanaf donderdag 21 juli wordt het druk voor het vertrek vanaf woensdagnamiddag. Op donderdagvoormiddag en op zaterdagvoormiddag blijft het druk richting kust en richting Ardennen. Files op de Europese vakantie-assen zijn onvermijdelijk, zo meldt Jan Van Bellingen van automobilistenvereniging Touring, zeker voor het vertrek. Vrijdag wordt een rode vertrekdag in Duitsland, Zwitserland en in Frankrijk in de omgeving van Parijs. Elders wordt het een drukke dag zonder al te grote problemen (oranje). De eerste files richting zuiden zullen ’s ochtends vroeg opduiken. De drukste uren zijn tussen 10 en 15 uur.

Voor de terugkeer verwacht Touring vlot verkeer. Zaterdag is in heel Europa een te mijden reisdag voor vertrek en terugkeer (rood). De terugkeerdrukte begint op het eind van de voormiddag en duurt tot ’s avonds.

Zondag blijft erg druk : voor het vertrek voorspelt men druk maar vlot verkeer in Europa (geel), voor de terugkeer wordt het een oranje dag in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Elders voorziet men geen problemen voor de terugkeer.

bron: Belga