Gentse politie hield terreuroefening tijdens vuurwerk

Gentse politie hield terreuroefening tijdens vuurwerk

De Gentse politie greep zondagavond een dreiging tegen een vuurwerk in Nijmegen aan om een terreuroefening te doen tijdens het vuurwerk op de Gentse Feesten. Dat zegt de Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a). “Er was om 22 uur een internationaal bericht dat er een dreiging was tegen een vuurwerk in Nijmegen, Gent werd daarin nooit genoemd”, verduidelijkt burgemeester Daniël Termont. “Met de korpschef hebben we besloten om een oefening, die we op papier hadden gemaakt, uit te voeren, alsof het om een echte dreiging tegen Gent zou gaan.”

Op 45 minuten tijd werden de nodige manschappen en materialen verzameld. Volgens burgemeester Termont bleek uit de evaluatie achteraf dat die oefening positief is verlopen. Het is wel zo dat onder meer de inzet van een politiehelikopter, net als de inzet van speciale kogelvrije voertuigen, al op voorhand gepland was.

Het vuurwerk in Gent, dat in het teken stond van de tiende verjaardag van Die Verdammte Spielerei, lokte zondagavond 23.000 toeschouwers. Dat zijn er 7.000 minder dan vorig jaar.

bron: Belga