David Goffin behoudt elfde plaats op wereldranglijst

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin staat nog steeds op de elfde plaats op de vanmorgen gepubliceerde ATP-ranking. De Luikenaar kwam de voorbije week niet in actie. Helemaal bovenaan de ranglijst is er nauwelijks verandering. De Serviër Novak Djokovic staat intussen al meer dan twee jaar, sinds 7 juli 2014, onafgebroken aan de leiding. Hij heeft een comfortabele voorsprong op de Schot Andy Murray. De Zwitser Roger Federer is derde. Daarna volgen de Spanjaard Rafael Nadal en de Zwitser Stan Wawrinka.

De Uruguayaan Pablo Cuevas zorgt als enige voor wat beweging bovenin. Hij boekt vier plaatsen winst en is nu 20e, na zijn verloren finale op het ATP-toernooi van Hamburg afgelopen weekend. Daardoor verdwijnt de Spanjaard Feliciano Lopez uit de top 20. De Slowaak Martin Klizan, eindlaureaat in de Duitse havenstad, stijgt 19 plaatsen en is nu 28e.

Steve Darcis (125e) blijft de Belgische nummer twee. Hij zakt 13 plaatsen. Arthur De Greef (168e, +21), Ruben Bemelmans (177e,-) en Kimmer Coppejans (193e, +21) zijn de overige Belgen in de top 200.

bron: Belga