Anonieme weldoener verblijdt inwoners van Salem met briefjes van 100 dollar

Inwoners van Salem in de Amerikaanse staat Oregon staan regelmatig voor een aangename verrassing. Een anonieme weldoener haalt er immers voldoening uit door overal briefjes van 100 dollar te verbergen. Dat bericht USA Today.

In een doos ontbijtgranen, tussen producten op de markt, op grote evenementen, in muizenvallen … De inwoners van Salem hebben op allerlei plaatsen al een leuk extraatje aangetroffen. Het vinden van een briefje van 100 dollar is intussen zo ingeburgerd in de stad dat het zelfs zijn eigen woord gekregen heeft: ‘Benny Bills’, naar president Benjamin Franklin die staat afgebeeld op de briefjes.

Al drie jaar lang lijken de Benny Bills steeds in de juiste handen terecht te komen. Ze zijn al gebruikt om de elektriciteitsrekening te betalen, om de huur te financieren, om medicijnen te kunnen kopen en voor een dakloos koppel betekende het zelfs enkele dagen in een motel. Maar het geld inspireert anderen ook om zich van hun beste kant te laten zien. Zo zijn er verhalen van kinderen die het geld gebruiken om schoolspullen voor de hele klas te kopen. Andere houden hun Benny Bill bij als aandenken, maar zetten zich wel in voor een goed doel.

Een vriend van de anonieme weldoener heeft aan USA Today bevestigd dat de man zijn identiteit strikt geheim wilt houden. Over een periode van drie jaar tijd zou hij op deze manier ongeveer 50.000 dollar hebben geschonken.

Foto Wikimedia Commons