Turkish Airlines hervat vluchten vanop Brussels Airport naar Istanboel

Turkish Airlines hervat vluchten vanop Brussels Airport naar Istanboel

Vanop Brussels Airport stijgen er opnieuw vliegtuigen op naar het Turkse Istanboel. Dat blijkt uit de vluchtinformatie die op de website van de luchthaven in Zaventem te zien is. Om 12.56 uur vertrok een vlucht van luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines naar Istanboel. Later deze avond staan nog twee vluchten gepland, een om 19.30 uur en een om 22.45 uur. Eén vlucht, die om 13.35 uur moest opstijgen, is afgelast. Een andere vlucht van 7.45 uur deze ochtend is “vertraagd”.

“Op signaal van onze president Recep Tayyip Erdogan verlopen onze operaties op Istanbul Atatürk Airport nu opnieuw normaal en is begonnen met de vluchten”, klinkt het in een mededeling van Turkish Airlines op Twitter. “Vanaf 16 juli 14.30 uur (15.30 uur in België) zullen al onze vliegoperaties zoals gepland doorgaan.”

Dat betekent dus ook dat er op Brussels Airport opnieuw vluchten vanuit Istanboel zullen toekomen. Volgens de vluchtinformatie van Brussels Airport is één vlucht die moest toekomen om 12.35 uur afgelast, een andere van 18 uur “vertraagd” en een laatste zou zoals gepland om 21.50 uur moeten landen.

De luchthaven van Istanboel werd gesloten vanwege de couppoging van vrijdagnacht. Vluchten naar de Turkse badplaatsen konden intussen gewoon blijven doorgaan.

bron: Belga