Tour - Cavendish pakt vierde ritzege: "Nog twee kansen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Mark Cavendish (Dimension Data) heeft zaterdag zijn vierde overwinning beet in deze Tour de France. "En er wachten me nog twee kansen", sprak hij hoopvol. "Maandag in Bern en volgende week zondag op de Champs-Elysées." Al beseft de Brit wel dat het maandag geen gemakkelijke klus wordt. "Een beetje bergop, maar ik heb vertrouwen en het zal een sprint zijn. Ik hoop dan ook mee te doen."

"Er is geen verschil tussen de Mark Cavendish van 2015 (toen hij één rit won in de Tour) en die van nu", antwoordde hij op de vraag van een journalist. "Fysiek ben ik even sterk, maar ik geef toe dat de piste me wel één en ander heeft bijgebracht. Maar de sleutel tot dit succes is vooral dat ik meer geduld heb in de sprint. Ik kan mijn kans afwachten. Zoals vandaag, Etixx-Quick Step kwam te vroeg op kop en moest vol in de wind rijden."

Hij loofde ook zijn team. "Je hebt de jongens zien rijden in de laatste veertig kilometer, met Daniel Teklehaimanot en Serge Pauwels, om ons voorin te houden. Dan hield Bernhard Eisel ons daar voor die smalle weg. Dan was het een kwestie van te jumpen van trein naar trein in de finale. Reinardt Janse Van Rensburg is niet echt ervaren, hij heeft 'Bernie' nodig om hem te gidsen, maar die had zijn job al gedaan. Daardoor heeft Reinardt het eigenlijk voor ons verprutst, hij liet de andere treinen voorbijkomen, en toen dacht ik dat het afgelopen was. Ik volgde toen Kittel, ik zag dat Quick Step de spurt vroeg inzette en wist dat Kittel vroeg op kop zou zitten in de tegenwind. Ik wist dus dat ik moest wachten en wachten, hem laten sterven en er dan rond gaan. Ik denk niet dat ik iets fout deed in de sprint. Ik denk dat Kittel gewoon gefrustreerd is", besloot hij.

bron: Belga