Ronde van Polen - Tim Wellens: "Loodzwaar, maar het verliep perfect"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Aan het eind van de vijfde etappe kreeg ritwinnaar Tim Wellens (Lotto-Soudal) zaterdag bijna alle leiderstruien van de Ronde van Polen rond de schouders. "Het was loodzwaar, door de vele beklimmingen, maar ook door de kou." Wellens reed in de vijfde rit van de Ronde van Polen meer dan een uur alleen aan de leiding en plaatste nummer 2 Davide Formolo op een achterstand van 3:48. Slechts vijftien renners finishten binnen de tien minuten na de Limburger, die meteen ook een flinke optie neemt op de eindwinst in deze WorldTour-koers.

"Het was vandaag loodzwaar", reageerde een door de kou en nattigheid verkleumde Wellens. "Dat kwam door de vele beklimmingen, maar ook door de kou. Maar het verliep perfect voor mij. Eerst was er wel een grote valpartij, maar de koers werd geneutraliseerd en daardoor kon iedereen terugkomen. Nadien reed ik weg met een grote groep, dan met een paar andere renners, en dan solo. Het was nog heel ver tot de finish, maar ik had een goed gevoel en kon mijn aanval met succes beëindigen", aldus Wellens.

Met nog een bergetappe en een tijdrit te gaan, heeft de 25-jarige Limburger een voorsprong van meer dan vier minuten op eerste achtervolger Formolo in het klassement. "In de Ronde van Polen is het nooit voorbij. Al heb ik liever vier minuten voorsprong dan vier achterstand. Alles hangt nu af van de bergrit van zondag. We zullen dan zien, maar normaal moet mijn ploeg sterk genoeg zijn om te kunnen controleren. Hopelijk kan ik dan finishen zonder tijdverlies. Ik denk dat het wel oké zal zijn."

bron: Belga