Kakkende nijlpaarden maken dierentuinbezoekers het leven zuur

20090604 - CAMBRON-CASTEAU, BELGIUM : Hand out picture released on Thursday 4 June 2009 by Paradisio shows Didier, a baby hippopotamus born last 12 May 2009, in Paradisio parc in Cambron-Casteau. The public can now see the small hippopotamus who weight 40 kg at his birth and who will weight around 3 tons in three years. BELGA PHOTO HAND OUT PARADISIO

Acht kakkende nijlpaarden drijven de Nederlandse dierentuin Wildlands tot wanhoop. Samen produceren de dieren zo’n 240 kilo uitwerpselen per dag, waardoor het water in hun doorzichtige bassin zodanig vertroebelt dat de beesten onzichtbaar worden voor de bezoekers. 

Bij de recente verhuis van de dierentuin kregen de nijlpaarden een nieuwe kooi met een doorzichtige waterbassin, wat vroeger niet het geval was. Bedoeling was dat de grote dieren in hun nieuwe kooi gemakkelijker al zwemmend gespot konden worden. Dat was echter buiten de grote hoeveelheid stront gerekend.

Uiteindelijk riep de dierentuin de hulp in van de Waterleidingmaatschappij in Drenthe. De nijlpaarden moesten een dagje geëvacueerd worden zodat de stroming van het water kon worden aangepast. Hopelijk is het probleem nu van de baan. “Voorlopig blijft het water tamelijk zuiver en zijn de beesten gewoon te zien”, laat Annemoreen Ooms van de Waterleidingmaatschappij weten. Het is nog afwachten hoe de situatie verder zal evolueren.