Kakkende nijlpaarden maken dierentuinbezoekers het leven zuur

Acht kakkende nijlpaarden drijven de Nederlandse dierentuin Wildlands tot wanhoop. Samen produceren de dieren zo'n 240 kilo uitwerpselen per dag, waardoor het water in hun doorzichtige bassin zodanig vertroebelt dat de beesten onzichtbaar worden voor de bezoekers. 
door
Mare
Leestijd 1 min.

Bij de recente verhuis van de dierentuin kregen de nijlpaarden een nieuwe kooi met een doorzichtige waterbassin, wat vroeger niet het geval was. Bedoeling was dat de grote dieren in hun nieuwe kooi gemakkelijker al zwemmend gespot konden worden. Dat was echter buiten de grote hoeveelheid stront gerekend.

Uiteindelijk riep de dierentuin de hulp in van de Waterleidingmaatschappij in Drenthe. De nijlpaarden moesten een dagje geëvacueerd worden zodat de stroming van het water kon worden aangepast. Hopelijk is het probleem nu van de baan. "Voorlopig blijft het water tamelijk zuiver en zijn de beesten gewoon te zien", laat Annemoreen Ooms van de Waterleidingmaatschappij weten. Het is nog afwachten hoe de situatie verder zal evolueren.