Dit is het mooiste gezicht ter wereld... volgens de wetenschap

Vraag honderd mannen wie ze de mooiste vrouw ter wereld vinden, en de kans is groot dat je honderd verschillende antwoorden krijgt. Volgens de wetenschap is het antwoord eenduidiger: Amber Heard.
door
Maarten
Leestijd 1 min.

Dat beweert althans ene Julian De Silva, een plastische chirurg die vanuit professionele interesse graag wilde achterhalen welke gelaatskenmerken ertoe bijdragen dat een gezicht als 'mooi' beschouwd wordt. De Silva ontwikkelde daarvoor een computermodel dat gezichten onderverdeelt naargelang hoe ze scoren op twaalf verschillende criteria. Het gaat dan onder meer om de vorm van het gezicht, de lippen, de neus, de ogen, de wenkbrauwen, de kin, het voorhoofd, ...

Kim Kardashian

De Silva ging vervolgens op zoek naar de bekendheid die het best beantwoordt aan het schoonheidsideaal dat zijn computermodel naar voren schuift. Die eer is weggelegd voor de Amerikaanse actrice Amber Heard (foto), die voor 91,85% overeenkomt met het 'ideale' gezicht. De ex van Johnny Depp haalt het zo nipt voor Kim Kardashian, die voor 91,39% het ideale gelaat heeft. Het voormalige Britse topmodel Kate Moss (91,06%) maakt de top drie compleet.

De volledige top tien:

1. Amber Heard

2. Kim Kardashian

3. Kate Moss

4. Emily Ratajkowski

5. Kendall Jenner

6. Helen Mirren

7. Scarlett Johansson

8. Selena Gomez

9. Marilyn Monroe

10. Jennifer Lawrence

Als je een ideale 'mengvorm' maakt, zou dit het resultaat zijn: