British Open golf - Pieters en Colsaerts naar finaleronden Open Championship

door
Belga
Leestijd 2 min.

Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts hebben zich vrijdag allebei geplaatst voor de twee finaleronden op het Open Championship golftoernooi (Major/8.200.000 euro) op de Royal Troon golfbaan in het Schotse Ayrshire. Pieters, die na een eerste ronde in 68 slagen op een gedeelde twaalfde plaats stond, startte zijn tweede ronde met een birdie op hole twee. Op de vijfde hole moest hij een bogey op zijn kaart schrijven waarna het fout liep op de zesde hole. Dat resulteerde in een triple bogey. Na nog een bogey op de negende en een dubbele bogey op hole elf moest hij een pak plaatsen inleveren. Op de zestiende hole putte de 24-jarige Antwerpenaar nog een birdie weg die echter werd gevolgd door een bogey. Met zijn ronde in 76 slagen, vijf over par, sloot Pieters dag twee af op een gedeelde 50e plaats. Met zijn score in 144 slagen, twee over par, telt hij twaalf slagen meer dan de Amerikaan Phil Mickelson die nog steeds leider is en één slag voorsprong telt op de Zweed Henrik Stenson, die met een ronde in 65 slagen de beste ronde van de dag lukte.

Nicolas Colsaerts, die na een eerste ronde in 72 slagen op een gedeelde 75e plaats stond, noteerde een tweede ronde in 73 slagen. De 33-jarige Brusselaar startte met een bogey en een birdie op de holes één en vier. Op de tiende en elfde hole moest de nummer 31 op de Europese golfranking twee dubbele bogeys op zijn kaart schrijven. Colsaerts moest nu absoluut scoren om zich te plaatsen voor de twee finaledagen, iets wat hij ook deed. Zo putte hij birdies weg op de holes veertien en achttien waarmee hij nog zestien plaatsen winst maakte en aan zijn derde ronde kan beginnen op een gedeelde 58e plaats.

Van de grote kanonnen staan de nummers twee en vier van de wereld, de Amerikaan Dustin Johnson en de Noord-Ier Rory McIlroy, op een gedeelde vijftiende plaats. De Australiër Jason Day, 's wereld nuummer één, staat op de 41e plaats en de Amerikaan Jordan Spieth, de nummer drie, haalde nipt de cut en staat op de 67e plaats.

bron: Belga