‘Game of Thrones’-fans misdragen zich tijdens toneelstuk van Kit Harington

Liefhebbers van ‘Game of Thrones’ moet zich weer een lange periode zonder nieuwe aflevering van hun favoriete tv-serie worstelen. Om de tijd de doden trekken sommige fans naar de Londense theaterzalen om Kit Harington (Jon Snow is de reeks) aan het werk te zien, maar dat levert blijkbaar overlast op.

Kit Harington treedt momenteel op in de Londense West End, met het toneelstuk ‘Doctor Faustus’. Een aantal fans zijn hem blijkbaar gevolgd naar de bühne, tot grote ergernis van theaterproducer Richard Jordan. In een opiniestuk op The Stage noemde hij de toeschouwers het ergste publiek dat hij ooit in West End aantrof.Zo deden enkele publieksleden zich tegoed aan frietjes en kipnuggets, terwijl anderen lustig chips en popcorn knabbelden. Dat is blijkbaar not done in het theater, maar het werd nog erger voor Jordan. “Nog nooit heb ik zoveel gelach gehoord tijdens ‘Doctor Faustus’. Bovendien gaf het publiek regelmatig luid commentaar op het stuk, alsof ze thuis voor de televisie zaten”, schrijft Jordan.

“Wat me nog het meeste verbaasde, is dat dit publiek en zijn vele fans van ‘Game of Thrones’ geen enkel probleem had met praten, eten en foto’s trekken tijdens de voorstelling. Sterker nog, ze begonnen te klagen wanneer hen gevraagd werd ermee op te houden”, vervolgt de theaterkenner, die wel erkent dat de allure van Harington jonge mensen naar het theater lokt. “Als ze naar het theater blijven gaan, is het wel vitaal dat er een soort gedragscode wordt opgesteld”, aldus Jordan.

AFP / V. Macon