Voormalig Brussels burgemeester Freddy Thielemans enkele dagen in coma na ongeval thuis

Voormalig Brussels burgemeester Freddy Thielemans enkele dagen in coma na ongeval thuis

Freddy Thielemans, voormalig socialistisch burgemeester van Brussel, heeft enkele dagen in een kunstmatige coma gelegen, nadat hij maandag thuis op de trap was gevallen. De 71-jarige Thielemans mocht gisteren de afdeling intensieve zorgen verlaten, maar moet nog enkele dagen in het ziekenhuis blijven. Volgens de Brusselse schepen Philippe Close, die een bericht van L’Echo bevestigt, miste Thielemans een trede en kwam hij op zijn hoofd terecht. Dat leidde tot een hersenbloeding en veel bloedverlies.

De zeventiger werd in het UZ Brussel in een kunstmatige coma gebracht om de nodige scans uit te voeren. Nadien werd hij langzaamaan uit de coma gewekt. Hij zal geen blijvende schade ondervinden van de val.

“Het was even flink schrikken, maar Freddy is weer bij bewustzijn en het gaat goed met hem. Hij heeft nu rust nodig”, aldus Close. De schepen voegt nog toe dat Thielemans het ziekenhuispersoneel bedankt voor de goede zorgen.

De huidige burgemeester van Brussel, Yvan Mayeur, zegt dat het college van burgemeester en schepenen erg geraakt was toen het het nieuws van het ongeval vernam. “We waren bezorgd, maar we werden vrij snel gerustgesteld over zijn toestand. We wensen hem een spoedig herstel”, aldus Mayeur.

bron: Belga