Toegang op aankomstniveau Brussels Airport weer open voor bezoekers

Toegang op aankomstniveau Brussels Airport weer open voor bezoekers

Bezoekers op Brussels Airport kunnen vanaf vandaag weer de aankomsthal binnen. Dat meldt de luchthaven. De nodige apparatuur en infrastructuur is geïnstalleerd om, net als in de vertrekhal en het treinstation, een precontrole door de politie mogelijk te maken. De toegang is wel enkel mogelijk voor bezoekers zonder grote tassen of bagage. De luchthaven waarschuwt er ook voor dat het druk wordt van vandaag tot en met maandag, met meer dan 400.000 passagiers, zowel vertrekkers als ook de eerste grote golf van terugkerende passagiers. Vrijdag wordt met 88.000 reizigers de drukste dag. Wie passagiers komt oppikken op Zaventem heeft voortaan opnieuw een makkelijke toegang tot de terminal op aankomstniveau. Bezoekers zullen wel een precontrole door de politie moeten ondergaan, zoals de door de regering bepaalde veiligheidsmaatregelen voorschrijven. Passagiers met bagage kunnen enkel op het vertrekniveau in de luchthaven binnen.

De luchthaven werkt samen met de politie om ook aan het busstation een precontrole te organiseren, zodat passagiers op de drie niveaus van de terminal (zowel trein, bus als vertrek) het gebouw binnen kunnen.

Nog op donderdag wordt een nieuwe drop-offparking geopend voor taxichauffeurs, op 30 meter van de terminal. De andere parking bevond zich op 250 meter van de terminal.

Passagiers wordt nog altijd aangeraden twee uur voor hun vlucht op de luchthaven te zijn. Wie met de auto komt, moet op piekmomenten rekening houden met een wachttijd van tien en maximaal twintig minuten aan de controle van de federale politie.

bron: Belga