Luchtvaartbeurs Farnborough – Geen Belgische ministers aanwezig op “Belgische dag”

Op de Belgische dag woensdag op de luchtvaartbeurs van Farnborough in het zuidwesten van Londen was geen enkele Belgische minister aanwezig, ondanks het groeiende belang van de lucht- en ruimtevaartindustrie.

Normaal gezien zijn op dergelijke Belgische dagen op beurzen zoals die in Farnborough (even jaartallen) en het Franse Bourget (oneven jaartallen, steeds enkele Belgische ministers aanwezig.
Maar in Farnborough was enkel het ministerie van Defensie woensdag ruim vertegenwoordigd door een groep militairen, de meesten van het Directoraat Generaal Material Resources (DG MR), verantwoordelijk voor de militaire aankopen, maar ook officieren die betrokken zijn bij de aankoop van 34 nieuwe gevechtsvliegtuigen in de lente van 2018 die door de regering werd goedgekeurd.
De Federale Overheidsdienst Economie en de FOD Economie en de Programmatorische Federale Overheidsdienst Wetenschapsbeleid werden vertegenwoordigd door de voorzitters van hun directiecomité, Jean-Marc Delporte en René Delcourt. Daarnaast waren er ook meerdere vertegenwoordigers van de federale kabinetten aanwezig.
Industriëlen merkten op de geringe interesse van de politieke verantwoordelijken te betreuren, terwijl sommige Belgische bedrijven toch meerdere contracten of akkoorden aankondigden.

bron: Belga