Man fotografeert de mooiste vloeren uit wereldsteden

In alle haast die we soms hebben, vergeten we wel eens naar onze omgeving te kijken. Zeker de grond waarop we lopen krijgt niet dikwijls onze aandacht. Toch is die vaak de moeite waard, bewijst fotograaf Sebastian Erras. Al meer dan een jaar neemt de man kiekjes van de mooiste vloeren in verschillende steden. En hij is niet de enige die de kunst onder onze voeten kan appreciëren, op Instagram wist hij met zijn profiel ‘Parisian Floors’ maar liefst 90.000 volgers te verzamelen.

Zijn originele idee kreeg hij toen hij op vakantie was in Marokko. “Toen ik een bezoekje bracht aan het Bahia Paleis, zag ik enkele prachtige vloeren die versierd waren met mozaïek. Toen ik verder liep door het monument zag ik er nog meer en begon ik foto’s van de kunst op de grond te maken. Mijn voeten plaatste ik ook op het kiekje om aan te tonen dat het om vloeren ging”, vertelt Erras aan Metro UK.

Toen hij vervolgens terug was in Parijs, viel het hem op dat daar ook prachtige ondergronden te vinden waren in bijvoorbeeld restaurants, galerijen en cafés. Van het een kwam het ander en ondertussen heeft Erras zowat alle fraaie vloeren in het hartje van Frankrijk, Londen, Barcelona en Venetië op de gevoelige plaat vastgelegd.

Foto Instagram / parisianfloors