Edward Theuns: “Gevoel was niet goed na valpartij”

Edward Theuns: "Gevoel was niet goed na valpartij"

Edward Theuns finishte woensdag als 186e in de elfde Touretappe, niet meteen het resultaat dat de renner van Trek-Segafredo vooraf in gedachten had. Hij was één van de vele slachtoffers van de verschillende valpartijen in de eerste 30 kilometer. “Ik zat goed vooraan. Na zo’n 25 kilometer miste ik een bocht. Ik remde nog hard, zoals vele andere renners. Maar ik reed toch in op iemand voor mij, bleef haken in iemand zijn stuur en voor ik het wist lag ik tegen de grond.”

Jammer voor de sprinter van Trek-Segafredo, die zich woensdag graag wou tonen in de sprint in Montpellier. “Ik liep schaafwonden op en mijn knie doet ook pijn. Ik kon lange tijd in de eerste groep blijven, maar ik bengelde meestal achteraan. Het gevoel was niet echt goed na die val. Je rijdt eigenlijk de hele tijd achter de feiten aan.”

De Gentenaar heeft schaafwonden aan enkel, knie, heup, schouder, elleboog en twee vingers. “Vervelend, maar echt heel erg is het allemaal niet. Alleen die knie doet een beetje pijn, maar morgen starten zal geen probleem zijn. Het zal donderdag niet gemakkelijk zijn om te koersen, maar het is wat het is. Mentaal was ik na die val een beetje gebroken, maar valpartijen horen bij de Tour. Dat is nu even vervelend, maar al bij al mag ik nog van geluk spreken dat ik geen breuken opliep.”

bron: Belga