Brussels Airport ontving meer dan 2 miljoen passagiers in juni

Brussels Airport ontving meer dan 2 miljoen passagiers in juni

Brussels Airport is in juni nog niet teruggekeerd naar het passagiersniveau van voor de aanslagen van 22 maart. De nationale luchthaven verwelkomde 2,05 miljoen reizigers, 6,8 procent minder dan in juni 2015, zo deelde ze mee. De daling heeft niet alleen te maken met de weerslag van de aanslagen: er was ook de nationale staking op 24 juni van de socialistische vakbond, en bovendien viel het eerste weekend van de grote vakantie-uittocht dit jaar in het begin van juli, in plaats van op het einde van juni zoals vorig jaar. Dat legt Brussels Airport uit in een persbericht.

Net als in april en mei werden er fors meer transferpassagiers geteld (+12,4 procent tegenover juni vorig jaar), terwijl het aantal lokaal vertrekkende passagiers “een positieve trend” vertoont. In juni lag dat aantal 9,5 procent onder het niveau van vorig jaar, tegen -12,8 procent in mei.

Over de eerste zes maanden van het jaar verwelkomde Brussels Airport 9,36 miljoen passagiers, 13,8 procent minder dan in de eerste helft van 2015.

Ook het vrachtvervoer lag 6,8 procent lager dan in juni 2015. Ook hier speelt de nationale staking een rol: vrachtluchthaven Brucargo werd die dag geblokkeerd.

bron: Belga