Sagan boekt tweede ritzege, Froome loopt verder uit

Slovakia's Peter Sagan (L), wearing the best sprinter's green jersey celebrates as he crosses the finish line ahead of Great Britain's Christopher Froome (2nd R), wearing the overall leader's yellow jersey and Poland's Maciej Bodnar (R) at the end of the 162,5 km eleventh stage of the 103rd edition of the Tour de France cycling race on July 13, 2016 between Carcassonne and Montpellier. / AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE

Wereldkampioen Peter Sagan (Tinkoff) heeft de 11de etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. Chris Froome (Sky), die tweede werd, verstevigt zijn leidersplaats. Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) was met een zesde plaats de beste Belg, op vier seconden van de winnaar.

In de 162,5 kilometer lange rit tussen Carcassonne en Montpellier ontsnapten geletruidrager Froome, Geraint Thomas, groenetruidrager Sagan en Maciej Bodnar in het slot met behulp van de wind. Het achtervolgende peloton kreeg hen niet meer te pakken, waardoor een massasprint niet over de zege zou beslissen. Sagan klopte uiteindelijk Froome en Bodnar vervolledigde het podium.

Froome eindigde zes seconden voor zijn concurrenten en kreeg daar nog eens evenveel seconden als bonificatie bovenop, waardoor hij twaalf tellen verder uitliep op zijn naaste concurrenten.

Voor Sagan is het de tweede etappezege in deze Tour. Eerder zegevierde de Slowaak in de tweede etappe. Donderdag staat de 12de etappe op het programma, een rit over 184 kilometer met start in Montpellier. Door de slechte weersomstandigheden ligt de aankomst evenwel niet op de top van de Mont Ventoux, maar al zeven kilometer eerder, aan Chalet Reynard.

bron: Belga, redactie Metro