Schietpartij in rechtbank in Michigan: drie doden

door
Belga
Leestijd 1 min.

In een rechtbank in de Amerikaanse staat Michigan zijn maandag bij een schietpartij drie doden gevallen. Dat melden lokale media. Een man die naar de gevangenis moest gebracht worden, zou volgens lokale media plots een wapen van een politieagent gegrepen hebben. Hij begon daarop te schieten. Twee justitiemedewerkers zijn daarbij neergeschoten en omgekomen. De politie schoot daarop de dader neer.

Sheriff Paul Bailey verklaarde tijdens een persconferentie dat ook verschillende burgers en een adjunct van de sheriff gewond raakten bij de schietpartij in het gerechtshof van Berrien County in St Joseph, in het zuidwesten van Michigan. De gewonden zijn allemaal opgenomen in het ziekenhuis, maar zijn in een stabiele toestand. De sheriff kon de omstandigheden van de schietpartij nog niet bevestigen, en verklaarde dat de speurders nog niet voldoende informatie hebben verzameld om conclusies te trekken.

De politie heeft de de plaats van de schietpartij afgesloten en heeft een onderzoek gestart, aldus gouverneur van Michigan Rick Snyder op Twitter.

De autoriteiten plannen een persconferentie om middernacht Belgische tijd.

Bron: Belga