KBVB heeft eerste vergadering over toekomst bondscoach Marc Wilmots achter de rug

door
Belga
Leestijd 2 min.

Enkele leden van de Belgische Voetbalbond hebben dinsdag een eerste keer vergaderd over de evaluatie van het EK en de toekomst van de nationale ploeg. Dat heeft de KBVB bevestigd. Ook over het al dan niet aanblijven van bondscoach Marc Wilmots werd ongetwijfeld een eerste keer officieel gepraat. "Vandaag heeft een eerste vergadering plaatsgehad in een reeks van informele afspraken met betrekking tot de evaluatie van EURO2016 en de toekomst van de nationale ploeg", klinkt het dinsdag in een persbericht van de KBVB. "Aanwezig daarbij waren François De Keersmaecker, Philippe Collin, Gérard Linard, Bart Verhaeghe, Mehdi Bayat en Chris Van Puyvelde", aldus de KBVB.

"Na dit intern overleg zullen eerstdaags ook informele gesprekken met Marc Wilmots plaatsvinden. Bart Verhaeghe en Mehdi Bayat zullen daarbij de KBVB vertegenwoordigen. Zij zullen nadien opnieuw verslag uitbrengen. Formele beslissingen zullen pas genomen worden in de technische commissie van de KBVB."

De Rode Duivels werden op het EK erg verrassend uitgeschakeld in de kwartfinales. De Belgen gingen in Lille met 3-1 onderuit tegen Wales en lieten zo een gouden kans liggen om - gezien hun op papier bijzonder gunstige toernooitabel - erg ver door te stoten op het EK. Bondscoach Wilmots krijgt al langer kritiek en die is na de uitschakeling alleen maar toegenomen, hijzelf "denkt voorlopig echter (nog?) niet aan stoppen" en heeft nog een contract tot en met het WK van 2018. Verwacht wordt echter dat de Duivels zonder Wilmots aan hun WK-kwalificatiecampagne zullen beginnen, een groot struikelblok is echter diens ontslagpremie van naar verluidt zo'n miljoen euro.

"Verdere info volgt van zodra er officieel nieuws is. "De KBVB wenst de gesprekken in alle sereniteit te laten verlopen en zal niet over de voortgang ervan communiceren tot er officiële keuzes zijn gemaakt", meldt de bond dinsdag nog.

bron: Belga