EuroMillions verandert van formule en voorziet extra's voor Belgische deelnemers

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Nationale Loterij heeft maandag in Brussel de veranderingen voorgesteld die zijn doorgevoerd aan het gokspel EuroMillions. Zo zal via het MyBonus-systeem gegarandeerd vier spelers per jaar 1 miljoen euro winnen, en verhoogt de prijs van een biljet van 2 naar 2,5 euro. De nieuwe formule gaat in vanaf 24 september. De negen deelnemende landen - België, Portugal, Oostenrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg en Zwitserland - zijn tot een akkoord gekomen voor de aanpassingen aan het spel. De speelwijze zal niet veranderen. Wel wordt er een twaalfde ster toegevoegd, die de kansen om het grote lot te winnen verkleint.

De Nationale Loterij stelt weliswaar dat er net meer winnaars zullen zijn, die ook grotere bedragen zullen claimen. Zo stijgt de basisjackpot van 15 naar 17 miljoen en stijgt de uitzonderlijke jackpot, die twee maal per jaar wordt uitgereikt, van 100 miljoen naar 130 miljoen.

Een andere nieuwigheid is de speciale Millionairs-trekking, die meerdere malen per jaar 25 spelers 1 miljoen euro rijker zal maken. Als daar geen enkele Belg bij zit, zal via het MyBonus-systeem minstens één Belg miljonair worden. Datzelfde systeem verzekert ook elk jaar minstens 31.200 winnaars van een bedrag van 500 euro.

EuroMillions werd gelanceerd in 2004. De 883 trekkingen tot op heden hebben 405 spelers in staat gesteld de jackpot te winnen, onder wie 25 Belgen. Meer dan 2 miljard euro is al verdeeld over Belgische winnaars sinds de lancering.

bron: Belga