België stuurt 105 atleten naar Olympische Spelen in Rio

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft 105 atleten uit achttien verschillende sporten geselecteerd voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (5-21 augustus), zo is vandaag bekendgemaakt. Met Team Belgium hoopt men op een viertal medailles. Onder de 105 atleten horen twee hockeyspelers die in principe niet in actie zullen komen, tenzij er blessures vallen. Zij hebben een zogenaamde P-accreditatie.

De delegatie is nog niet definitief aangezien in sommige sporten de knoop nog niet is doorgehakt. Zo beslist het BOIC pas vrijdag wie de derde marathonloper wordt (El Hachimi of Caelen, die naar de rechter stapte), wordt het vijftal voor de wegrit bij de mannen pas op 22 juli vrijgegeven, en maken sommige atleten (onder wie steepleloper Jeroen D'hoedt) nog kans om te worden opgevist door hun internationale federatie.

Het BOIC hoopt in Rio, op basis van een internationale voorspelling, vier medailles te halen. Dat zou er een meer zijn dan in Londen 2012. "Maar het eerste doel is dat elke atleet een persoonlijk record realiseert", verduidelijkte delegatieleider Eddy De Smedt.

bron: Belga