Moedige restauranteigenaar negeert gewapende overvaller tot die vertrekt

Wie plots oog in oog staat met een gewapende overvaller heeft het goed recht om even te panikeren, maar daar moest de uitbater van een kebabzaak in het Nieuw-Zeelandse Christchurch niet van weten. Hij negeerde de crimineel totdat die besloot op te geven. 

Said Ahmed was bezig met een grote souvlaki met kip voor een klant, wanneer een overvaller hem plots een wapen onder de neus duwt. Ahmed was hoegenaamd niet onder de indruk en ging koeltjes door met het bereiden van de bestelling. Wanneer de klant zijn maaltijd krijgt en de dief doorheeft dat Ahmed hem straal negeert, druipt hij ook maar af. Een erg moedige maar efficiënte tactiek van de restauranteigenaar.

Canterbury Police would like to identify the man in black who enters the shop in this video. If you know him, or if you have information that might help identify him, please contact Christchurch Police Station on 03 363 7400. Information can also be provided anonymously via Crimestoppers on 0800 555 111. Please quote file number 160529/4294.

Posted by Canterbury Police on Wednesday, 6 July 2016

“De overvaller was erg verward door mijn gedrag. Hij wou me angst inboezemen, maar ik liet me niet doen en zo nam ik zijn kracht af”, getuigt Said aan The Guardian. “Mijn hart ging als een dolle tekeer. Ik was bang, maar dat ging ik niet laten merken. Van nature ben ik een rustig persoon. In de twintig jaar dat ik hier woon heb ik nooit een gevecht gezien. In Egypte is dat dagelijkse kost, maar in Nieuw-Zeeland kan ik rustig zijn omdat dit een veilig land is”, aldus de uitbater van Taste of Egypt, die nog toevoegde dat hij de klant zijn bestelling gaf zodat die de zaak veilig kon verlaten.

Sinds de overval sluit Ahmed zijn zaak iets vroeger op vrijdag en zaterdag. De lokale politie is intussen nog steeds op zoek naar de identiteit en deelde onlangs de camerabeelden van de koele zaakeigenaar via Facebook, in de hoop tips te kunnen krijgen.

Foto Pixabay