Marathonloper Florent Caelen mag deelnemen aan Spelen

Marathonloper Florent Caelen mag deelnemen aan Spelen

De Koninklijke Belgische Atletiekbond (KBAB) moet zijn oorspronkelijke olympische selectieprocedure voor marathonlopers respecteren. Bijgevolg mag Florent Caelen naar Rio de Janeiro gaan. Dat heeft de burgerlijke rechtbank van Brussel vandaag bepaald. Caelen startte bij de rechtbank van eerste aanleg in Brussel een procedure op om een ticket voor de Spelen af te dwingen. Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) mag bij de mannen slechts drie marathonlopers naar Rio sturen, logischerwijs zijn dat de atleten met de snelste tijden achter hun naam en die bovendien aan het olympisch minimum (2u17:00) voldeden. Een week geleden zette Abdelhadi El Hachimi in het Australische Brisbane 2u10:34 op de tabellen, waardoor Florent Caelen (2u12:51) uit de top drie viel en een kruis mocht maken over zijn Spelen.

Caelen was het daar echter niet mee eens en stelde dat de KBAB zijn definitieve selectie op 30 april zou maken. Toen stond de atleet na Koen Naert (2u10:31) en Willem Van Schuerbeeck (2u12:49) wel nog in de top drie. “In mei hebben ze dan plots beslist om hun selectiedatum te verplaatsen naar 11 juli, de dag dat ze hun definitieve lijst aan de organisatie moeten overmaken”, stelde Caelens raadsman Jean-Luc Flagothier eerder.

De burgerlijke rechtbank van Brussel stelt vandaag dat de KBAB bij het BOIC een selectievoorstel moet indienen met de Belgische marathonlopers die de scherpste chrono’s hebben gelopen tussen 1 januari 2015 en 30 april 2016.

bron: Belga