EK 2016 - "Van lelijk eendje naar mooie zwaan"

door
Belga
Leestijd 1 min.

"We zijn van een lelijk eendje veranderd in een mooie zwaan." Zo reageerde bondscoach Fernando Santos zondag op de eerste EK-overwinning van Portugal tegen Frankrijk.

Santos maakte van Portugal een hecht collectief, steunend op een ijzersterke defensie en met superster Cristiano Ronaldo voorin als boegbeeld.

"Ik heb mijn spelers altijd verteld dat ze allemaal heel veel talent hebben, maar vooral moeten zorgen dat ze harder vechten, rennen en meer geconcentreerd moeten zijn dan hun tegenstanders. We hebben een geweldige groep", jubelde de 61-jarige Santos. "Ik heb altijd geloofd in wat ik toen op mijn eerste dag zei, dat we dit EK konden gaan winnen. We hebben een geweldige toekomst voor ons. Maar eerst gaan we dit succes vieren."

Santos verklaarde ook in een interview dat hij en zijn team veel steun kregen van aanvoerder Cristiano Ronaldo, die zondag na 25 minuten geblesseerd van het veld moest. "Het feit dat hij op de bank zat en aanwezig was in de kleedkamer, was een grote steun voor de spelers en ik wil hem bedanken", klinkt het.

"Frankrijk heeft meer balbezit gehad, maar wij volgden ons spelidee, om de Fransen te laten lopen. Soms zijn we erin geslaagd, soms minder, maar we waren goed georganiseerd met een goede verdediging. Dat is het geheim van onze overwinning. We waren beter dan onze tegenstanders, we hebben een doelpunt gescoord", aldus de bondscoach.

bron: Belga