OS 2016 – Zikavirus houdt ook Dustin Johnson weg uit Rio

OS 2016 - Zikavirus houdt ook Dustin Johnson weg uit Rio

De Amerikaanse golfer Dustin Johnson neemt begin augustus niet deel aan de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. De nummer twee van de wereld, onlangs nog winnaar van het US Open, wil zichzelf niet blootstellen aan de gevaren van het zikavirus, zo maakte hij vrijdag bekend in een persmededeling. “Op sportief vlak bestaat er geen grotere eer dan je land vertegenwoordigen op de Olympische Spelen”, klinkt het in een mededeling. “Mijn verloofde Paulina en ik willen echter later graag nog kinderen krijgen en ik voel dat het onverantwoord zou zijn om nu onnodige risico’s te nemen, zowel voor mezelf als voor mijn familie. Na overleg heb ik dan ook besloten om niet naar Rio de Janeiro te gaan.”
Bij de golfers regent het momenteel afzeggingen voor Rio. Vijf spelers uit de top tien van de huidige wereldranking zullen er volgende maand niet bij zijn. Zo zal het golftoernooi gespeeld worden zonder de Australiër Jason Day, de nummer een van de wereld. Ook de Noord-Ier Rory McIlroy zakt niet naar Brazilië af. De Amerikaan Jordan Spieth twijfelt nog over deelname.
Brazilië kampt met het zikavirus, een ziekte die wordt overgedragen door de Aedes aegyptimuggen en vooral gevaarlijk is voor zwangere vrouwen omdat het virus kan leiden tot microcefalie of een te kleine schedel bij baby’s.

bron: Belga