Wolken en kans op lokale buitjes

Wolken en kans op lokale buitjes

Vandaag zijn er vrij veel wolkenvelden met in de namiddag kans op enkele lokale buitjes, bij maxima van 20 tot 24 graden. Morgen wordt het wisselend bewolkt bij maxima van 21 tot 26 graden. Zondag wordt het tot 28 graden, maar later is er kans op (onweers)buien. Begin volgende week wordt het opnieuw koeler en wisselvalliger. Dat meldt het KMI. Vandaag is het meestal bewolkt met wel soms enkele opklaringen. In de namiddag is er kans op een paar lokale buitjes, vooral dan in Hoog-België. De maxima liggen tussen 20 en 24 graden. De wind waait matig, aan zee soms vrij krachtig, uit zuidwest ruimend naar west. Vanavond en komende nacht is het wisselend tot vaak zwaarbewolkt. Vanavond is er nog kans op een bui, tijdens de nacht blijft het droog. De minima schommelen tussen 11 en 15 graden. Er waait een zwakke tot matige wind uit west, krimpend naar zuidwest.

Morgen is er vrij veel bewolking. Geleidelijk zal de zon wel door het wolkendek breken. Het wordt warm met maxima van 21 tot 26 graden. De wind waait meestal zwak tot soms matig uit zuidwest tot west. Zondag begint met enkele wolkenvelden en veel zon, maar in de loop van de dag verschijnen er meer stapelwolken en uiteindelijk ontstaan er een aantal buien, met kans op onweer. Het kwik stijgt tot 27 of lokaal 28 graden. De wind waait matig uit zuidzuidwest, draaiend naar west.

Maandag is het meestal bewolkt en af en toe valt er wat lichte regen. Het wordt beduidend minder warm: maxima rond 22 graden. De wind waait matig tot soms vrij krachtig uit het zuidwesten tot westen. De volgende dagen wisselen opklaringen af met wolkenvelden. Nu en dan krijgen we lichte buitjes of wat regen. De maxima liggen rond 22 of 23 graden, woensdag rond 20 graden. De wind waait meestal matig uit westelijke richtingen.

bron: Belga