Twee verdachten uit entourage terreurverdachte Anis Bahri opgepakt

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Nederlandse politie heeft twee mannen opgepakt die de Franse terreurverdachte Anis Bahri aan munitie zouden geholpen hebben. Dat heeft het openbaar ministerie (OM) in Nederland vandaag laten weten. Bahri werd op 27 maart samen met drie Algerijnse medeverdachten in de Nederlandse havenstad Rotterdam aangehouden, nadat Frankrijk om zijn uitlevering had gevraagd. Zij verdenken hem en Reda Kriket (34), die in maart in een voorstad van Parijs is opgepakt, ervan te hebben deelgenomen aan plannen voor terreuraanslagen in Frankrijk. In het appartement waar Bahri verbleef, vond de politie zowat 45 kilo munitie, waaronder kogels voor kalasjnikovs.

In datzelfde dossier werden woensdag nog twee andere verdachten ingerekend door de Nederlandse autoriteiten, zo laat het OM nu weten. Het gaat om twee mannen (30 en 32 jaar) uit Rotterdam en Vlaardingen. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij het leveren van munitie aan de terroristische organisatie waartoe ook Bahri zou behoren. Hun voorarrest is vandaag verlengd.

Volgens het OM werden vingerafdrukken van de twee mannen gevonden op een plastic tas met munitie voor kalasjnikovs. Op één van de plastic tassen met munitie werden ook vingerafdrukken van Reda Kriket aangetroffen. Kriket werd eind maart in een voorstad van Parijs aangehouden en was vergevorderd met het voorbereiden van een aanslag. Bij hem thuis werden toen vijf kalasjnikovs, patroonhouders met scherpe munitie en explosieven onderschept. Bahri wordt als een kompaan van Kriket beschouwd. Hij is ook in de woning van Kriket geweest. Verder was hij volgens Frankrijk samen met Kriket als strijder aanwezig in Syrië.

bron: Belga