Opnieuw gratis parking aan afrit E40 in Haasrode tijdens TW Classic

Opnieuw gratis parking aan afrit E40 in Haasrode tijdens TW Classic

Tijdens TW Classic zijn er voor zaterdag, net zoals bij Rock Werchter, gratis parkeerplaatsen voorzien vlak bij de afrit Haasrode van de E40. Door de aanhoudende modderproblemen in en rond Werchter, is een aantal parkeerplaatsen nog steeds niet beschikbaar, zo melden de organisatoren. De Lijn zet gratis pendelbussen in tussen de parking en de festivalweide. De organisatoren roepen festivalgangers op om zaterdag zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of met de fiets naar Werchter te komen. De NMBS legt na het festival tegen de standaardprijs van 19 euro speciale nachttreinen in van Leuven naar Oostende, Kortrijk, Lokeren en Genk. De Lijn voorziet gewoontegetrouw gratis bussen tussen het station van Leuven en Werchter.

Voor fietsers zijn er twee gratis, bewaakte fietsenstallingen aan de festivalweide. Wie toch met de wagen komt, kan voor 15 euro parkeren op een van de 12.500 beschikbare plaatsen op de voorziene parkings in en rond Werchter.

De headliner van TW Classic is Bruce Springsteen and the E Street Band. Daarnaast prijken ook CC Smugglers, The Van Jets, Simply Red, Lionel Richie en Lana Del Rey op de affiche. De 65.000 tickets voor het festival zijn al enkele weken uitverkocht.

Door het warme, droge weer van de afgelopen dagen zal het festivalterrein er zaterdag ongetwijfeld veel beter bij liggen dan tijdens Rock Werchter vorig weekend. Ook voor zaterdag wordt droog weer voorspeld met temperaturen tot 26 graden.

bron: Belga