EK atletiek - Thiam is blij met vierde plaats in het hoogspringen: "Podium was niet haalbaar"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Nafissatou Thiam is donderdag op het EK atletiek in Amsterdam op de vierde plaats geëindigd in de finale van het hoogspringen. De meerkampster wou zich op het EK testen in het hoogspringen, ter voorbereiding op de zevenkamp binnen een maand op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. "Ik wou me in het hoogspringen meten met de besten, zonder echte ambitie", zei Thiam. "Ik zag de anderen bij hun eerste poging meteen over de eerste hoogtes springen, ik wist dus dat het podium niet haalbaar was. Ik was daarvoor ook niet naar hier gekomen. Maar ik kreeg er plezier in en ben gerustgesteld wat het hoogspringen betreft. Het aanlopen was goed. Het was me bijna gelukt over 1m96 te springen. Bij de eerste poging raakte ik heel licht de lat met mijn bips. Ik ben slechts een zevenkampster, ik beschik niet over de techniek van de specialistes. Het verschil is nog enorm."

Thiam had een groot verband rond haar rechterarm. Ze heeft wat last aan de elleboog. "Tijdens het BK heb ik me geblesseerd bij het speerwerpen. Het is geen drama, maar het is ernstig. Ik geloof dat de ligamenten geraakt zijn. In ieder geval ga ik niet meer werpen tot Rio. In Luik zal ik nog verspringen en ik werk de 100m horden af in Heusden. Nadien zien we wel."

Renée Eykens liep in de halve finales van de 800 meter 2:02.38, goed voor de 14e chrono van alle halvefinalistes. De 20-jarige atlete deed in Amsterdam heel wat ervaring op. "Ik liep toch sneller dan in de reeksen (2:02.76, nvdr.), daar ben ik wel tevreden mee", stelde Eykens. "Ik heb ook goede 800m-loopsters achter me kunnen houden, dat is ook zeer positief. Het was een lastige race, maar ik heb veel geleerd. Ik moet de wedstrijd nog beter lezen en analyseren. Dit was een zeer mooie ervaring."

bron: Belga