Angelique Kerber voorkomt zusterfinale op Wimbledon

door
Belga
Leestijd 2 min.

Angelique Kerber (WTA-4) heeft zich vandaag voor de finale van Wimbledon geplaatst. De 28-jarige Duitse versloeg vijfvoudig toernooiwinnares Venus Williams (WTA-8) in 1 uur en 11 minuten met tweemaal 6-4 en voorkwam zo een vijfde finale tussen de zussen Williams op het grasgrandslam. 's Werelds nummer een Serena Williams plaatste zich eerder op de dag voor de finale door de Russische Elena Vesnina (WTA-50) in 48 minuten met 6-2 en 6-0 van de baan te meppen.

De finale van Wimbledon is een heruitgave van die van het Australian Open. In januari won Kerber haar eerste Grand Slam door Serena Williams in Melbourne met 6-4, 3-6 en 6-4 te verslaan. Nu staat ze voor de tweede keer in de finale van een grandslamtoernooi. Zaterdag gaat Kerber in haar derde finale dit seizoen voor een tiende WTA-titel. In Brisbane was ze begin dit jaar runner-up.

De 34-jarige Serena Williams heeft al 21 Grand Slams op haar palmares. Met een 22e titel zou de Amerikaanse zich naast de Duitse Steffi Graf hijsen. Alleen de Australische Margaret Smith-Court deed met 24 grandslamtitels, van 1960 tot 1973, nog beter. Wimbledon won Serena Williams al zes keer: in 2002, 2003, 2009, 2010, 2012 en 2015. Daarnaast schreef ze zes keer het Australian Open, drie keer Roland-Garros en zes keer het US Open op haar naam. In totaal heeft Serena Williams zeventig WTA-toernooien op haar palmares. Dit jaar moet ze het met één zege stellen. In mei won ze het graveltoernooi in Rome. Daarnaast was ze verliezend finaliste op het Australian Open, Roland-Garros en Indian Wells.

In de onderlinge confrontaties leidt Serena Williams met 5-2. De finale in Melbourne is de jongste confrontatie tussen de twee. Al hun eerdere duels vochten ze op hardcourt uit.

bron: Belga