Weerbericht - Zomers weekend in het verschiet

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vandaag wordt het rustig, droog, vrij mooi en vrij zacht met temperaturen van 17 graden in de Ardennen en 20 of 21 graden in Vlaanderen. Ook morgen is er veel zon en soms wat witte schapenwolken en het wordt nog een paar graden warmer. Vrijdag en tijdens het weekend wordt het zomers warm met eerst nog veel zon maar later dreigen opnieuw buien en onweer. Dat meldt het KMI. Vandaag wordt het vrij zacht en vrij mooi met afwisselend zonnige en meer bewolkte perioden. Het meest zonnige weer is er voor de kuststreek. In het noordooosten van het land is er aanvankelijk kans op een buitje. Er waait een zwakke of matige bries uit west tot noordwest en de temperaturen bereiken waarden rond 17 graden op de Ardense Hoogten, 19 graden aan zee en tot rond 20 of 21 graden elders in het land. Vanavond en komende nacht is het rustig met een zwakke wind uit veranderlijke richtingen. Er is weinig bewolking en later in de nacht kan het hier en daar nevelig worden, mogelijk is er ook wat grondmist. Het wordt wel fris met minima tussen 7 en 12 graden.

Ook morgen zorgt de uitloper van het hogedrukgebied der Azoren voor droog, rustig en vrij zonnig weer met na de middag in het binnenland wat witte schapenwolken. De temperaturen klimmen eindelijk naar een zomers niveau met maxima van 19 tot 21 graden in de Ardennen, rond 21 graden aan de kust en van 22 tot 24 graden elders. De wind waait zwak of matig uit zuidwest, aan zee later uit westelijke richtingen.

Vrijdag trekt een zwakke storing voorbij en dat geeft tijdelijk veel bewolking. Hier en daar kan er wat gedruppel vallen maar het blijft overwegend droog. De maxima schommelen tussen 20 en 24 graden. Tijdens het weekend wordt het warmer met zaterdag maxima van 20 tot 25 graden en zondag van 23 tot 28 graden. Zaterdag zijn de opklaringen nog in de meerderheid, maar op het einde van de dag en ook op zondag vergroot de kans op buien en onweer.

Begin volgende week verwachten we opnieuw wisselvallig weer met perioden van regen of buien. Die neerslag kan intens en onweerachtig zijn. Het kwik begint te dalen met vanaf dinsdag nog maxima van 15 graden in de Ardennen tot 20 of 21 graden in het centrum.

bron: Belga