Vlucht EgyptAir - Onderzoekers hebben meer tijd nodig om conclusies te trekken

door
Belga
Leestijd 1 min.

De experts die de crash van het vliegtuig van EgyptAir onderzoeken, hebben meer tijd nodig om de informatie te analyseren vooraleer ze "zeer elementaire conclusies" kunnen trekken. Dat heeft de onderzoekscommissie, geleid door Egypte, dinsdag gemeld. De experts zullen de informatie die ze hebben gevonden op geheugenkaarten van de Flight Data Recorder vergelijken met de gegevens van de opname-apparatuur van de cockpit, om zo "temporele correlaties te vinden", aldus de commissie in een persbericht.

Vlucht MS804 van Egyptair verdween op 19 mei van de radar toen hij op weg was van Parijs naar Caïro. Het vliegtuig crashte in de Middellandse Zee, alle 66 inzittenden kwamen om het leven. Bij de doden is ook een Belg.

De oorzaak van de crash is nog niet bekend. Dinsdag verklaarden de onderzoekers nog dat uit de stemopnames in de cockpit bleek dat er brand aan boord was van het vliegtuig voor de crash. Volgens BBC is het zo zeldzaam dat een passagiersvliegtuig neerstort door een brand aan boord, dat de onderzoekers ook de hypothese van een terreuraanslag niet uitsluiten.

Bron: Belga