Burgemeester Machelen: "Geen enkel inhoudelijk probleem bij vergunning Uplace"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De burgemeester van Machelen, Jean-Pierre De Groef (sp.a), betreurt de beslissing van de Raad voor Vergunningsbetwistingen om de stedenbouwkundige vergunning van Uplace te vernietigen. Hij heeft het over een "procedureslag". "Inhoudelijk is er voor zover ik weet geen enkel probleem", reageert hij. Uplace is het omstreden plan voor een groot winkelcomplex in Machelen. "Het is uiteraard spijtig dat een vergunning na zes jaar vernietigd wordt en niet op inhoudelijke basis", aldus De Groef. "Ik vraag me af welke ondernemer nog een initiatief zal nemen om werkgelegenheid te creëren."

Uplace had in oktober 2011 al een bouwvergunning verkregen. De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft die nu vernietigd omdat de vergunning niet langer de vereiste rechtsgrond heeft. De Raad van State heeft immers het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) waarin het project gelegen is, vernietigd. Intussen, na het arrest van de Raad van State, heeft de Vlaamse overheid wel al een nieuw GRUP vastgesteld.

Uplace kondigde al aan een nieuwe bouwvergunning te zullen aanvragen. Volgens het project is de beslissing van de Raad voor Vergunningsbetwistingen "gebaseerd op oude argumenten" en zijn de pijnpunten intussen weggewerkt.

De Groef vindt het moedig dat Uplace een nieuwe vergunning aanvraagt. "Ik kan dat alleen maar aanmoedigen", besluit hij.

bron: Belga