Drie IS-cellen ontmanteld in Koeweit

In Koeweit hebben de plaatselijke autoriteiten drie cellen van terreurgroep Islamitische Staat ontmanteld die aanslagen planden in het land. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken maandag aangekondigd. Vijf Koeweiters werden opgepakt, onder wie een politieagent en een vrouw die hebben toegegeven dat ze aanslagen planden tegen een sjiitische moskee en tegen een doelwit van het ministerie van Binnenlandse Zaken, aldus het ministerie in een persbericht.
Alle opgepakte personen verklaarden lid te zijn van IS. De politie is bovendien nog op zoek naar een man uit een niet nader bepaalde Golfstaat en een Aziaat, die ervan verdacht worden bijstand te hebben geleverd aan een van de terreurcellen.
Het nieuws over de arrestaties komt er een jaar nadat een Saoedi die banden had met IS zich opblies in een sjiitische moskee. Bij die aanslag, de zwaarste aanslag ooit in Koeweit, kwamen 26 mensen om het leven. De autoriteiten hebben een man ter dood veroordeeld en acht anderen veroordeeld tot celstraffen van 2 tot 15 jaar, omdat ze de Saoedi geholpen zouden hebben.

Bron: Belga