Guardiola haalt Nolito naar Manchester City

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Spanjaard Pep Guardiola heeft zijn tweede versterking als coach van Manchester City te pakken. De van Bayern München overgekomen trainer plukt zijn landgenoot Nolito weg bij Celta de Vigo, de Spaanse international ondertekende bij de Citizens een contract voor vier seizoenen. Dat maakte Manchester City vandaag bekend. De 29-jarige aanvaller scoorde in de voorbije drie seizoenen 39 doelpunten in 103 wedstrijden voor Celta en was onlangs met titelverdediger Spanje nog actief op het EK, waar ze begin deze week in de achtste finales uitgeschakeld werden door Italië. Guardiola kent Nolito nog van zijn periode bij FC Barcelona, maar toen vertoefde de spits vooral bij de B-ploeg van de Catalanen. Het was Guardiola die hem destijds overhevelde naar de A-kern, maar helemaal overtuigen kon Nolito niet in Nou Camp. In 2011 bood Benfica hem een uitweg.

"Guardiola is een van de beste coaches ter wereld", vertelde Nolito in een eerste reactie. "Ik ben er zeker van dat hij het maximum uit mij kan halen."

Voor City is Nolito de tweede versterking van het tussenseizoen. Eerder haalde de club van Vincent Kompany, Kevin De Bruyne en Jason Denayer de Duitse international Ilkay Gündogan weg bij Borussia Dortmund. Ook hij ondertekende in Manchester een contract voor vier seizoenen. Door een blessure mist Gündogan momenteel het EK.

bron: Belga