Harry Potterexpo is meteen een betoverend succes

De Harry Potterexpo, die gisteren in Brussels Expo zijn deuren opende, is nu al een succes dankzij de voorverkoop.

De tentoonstelling werd deze winter aangekondigd tijdens de laatste jaarlijkse Harry Potterconventie, een bijeenkomst die door honderden fans wordt bijgewoond. “In een maand tijd waren al 50.000 tickets geboekt. Vandaag is dat al bijna dubbel zo veel”, verklaarden de Brusselse schepen van Toerisme en voorzitter van Brussels Expo, Philippe Close (PS), en de baas van MB Presents, Manu Braff, enkele dagen geleden.

Ze verwachten dat dit event, dat tot 11 september loopt, tussen 150.000 en 200.000 bezoekers zal trekken.

Ruim 3,5 miljoen bezoekers

Na steden als Boston, Toronto, Seattle, New York, Sydney, Singapore, Tokio en Shanghai is Brussel de vijftiende stad die gedurende enkele weken de toveraarswereld verwelkomt. Brussel is (na Parijs en Keulen) de derde stopplaats van de expo in Europa. Sinds 2009 lieten ruim 3,5 miljoen bezoekers wereldwijd zich in de Zweinsteinwereld onderdompelen.

harry potter 1

Door het grote aantal verkochte tickets in voorverkoop bevelen de organisatoren de kandidaat-bezoekers aan om online de toegangsmogelijkheden tot de Harry Potterwereld te controleren. De meeste bezoekers worden verwacht tijdens de eerste dagen. Die zijn grotendeels al volledig volgeboekt. Om het halfuur start, op vooraf vastgelegde tijdstippen, een nieuw parcours met een groep van 300 bezoekers.

Ambities voor de Heizel

“Na het succes van de expo’s Toetanchamon en Titanic, is deze tentoonstelling een meerwaarde op het cv van het Heizelplateau. Hierdoor begeven we ons, mede door de 40 concerten per jaar in Paleis 12, steeds meer in de entertainmentsector”, vertelt Philippe Close. Daarnaast zijn er ook het beurs- en het congressegment. In de loop van de komende jaren komt er nog een nieuw internationaal centrum van minstens 3.500 plaatsen.

Foto’s  Warner Bros. Entertainment Inc.Harry Potter Publishing Rights © JKR